Menu
Sepetim

Voco Ionofil Plus Cam İyonomer Dolgu

Tepilebilir cam iyonomer dolgu materyali

Basit uygulama için uygun yoğunluk
İyi marjinal adaptasyon
Mükemmel kaplama özelliği
Sürekli flor salınımı
Geliştirilmiş cam iyonomer teknolojisi
3 farklı renkte, iyi estetik

Endikasyonlar

Süt dişi restorasyonlarında (özellikle sınıf I)
Kole bölgesindeki diş eti çekilmiş olan alanların kapatılmasında, sınıf V restorasyonları da içeren mine ve servikal bölgedeki kök erozyonlarında
Çürük lezyonlu kavitelerde

Kullanım Talimatları

Ionofil’ in dentine iyi bağlantı yapması için genellikle retansiyonlar oluşturmaya gerek yoktur. Yinede andırkatlar dolgunun tutuculuğuna ek yarar sağlarlar.
Dolgunun kalınlığı 1 mm’ den az olmamalıdır.
Çürük bulunan durumlarda kaviteyi temizleyiniz (örneğin % 3’ lük hidrojen
peroksit ile), su ile yıkayınız ve kurutunuz (hava ile). Dentini çok fazla kurutmamaya dikkat ediniz. 1 - 1,5 mm’ den fazla dentin kalınlığı kaldığı durumlarda ek bir kaide konulmasına gerek yoktur. Eğer dentin kalınlığı 1 mm’ den az
kalmışsa pulpanın kalsiyum hidroksit ile korunması tavsiye edilir.
Toz şişesini kullanmadan önce iyice çalkalayınız
Ionofil toz ve likidini, cam ya da başka bir karıştırma yüzeyine koyunuz, tozu likide önceleri azar azar sonra artan miktarlarda karıştırınız. 1 damla likit için 1 ölçek toz kullanınız. (karıştırma oranı; 4,75 gr toz: 1 gr likit). Likidi damlatırken şişenin tamamen dik olmasına dikkat ediniz. Karıştırma için sert bir plastik spatül gereklidir.
Karıştırma zamanı 1 dakikayı aşmamalıdır.
Karıştırılmasından sonra çalışma zamanı yaklaşık 2 - 3 dakikadır. Sıcaklık 15 °C - 25 °C olmalıdır.
Dolgunun kaviteye uygulanmasından sonra sertleşme süresi yaklaşık 2 ½ dakikadır.
Uygulama esnasında çalışma alanının kuru olmasına dikkat ediniz.
Rubber dam kullanılması tavsiye edilir. Class 5 kaviteler en azından 1 mm derinlikte olmalıdır. Çok ince kenarlı dolgulardan kaçınınız. Yüzeyel olması halinde klasik şekilde kullanınız.
Ionofil uygulandıktan hemen sonra dolguyu bir matriks ya da bant ile izole ediniz.
Sertleşmesi esnasında Ionofil su kontaminasyonuna karşı çok hassastır. Bu nedenle bantların ya da matriksin çıkartılmasından hemen sonra cila maddesi ile kaplanması gereklidir.
Cila i hava ile 10 - 15 saniye kurutunuz (maddenin yer değiştirmemesi için çok basınçlı hava uygulamayınız) ve 1 - 2 dakika kadar kuru kalmasını sağlayınız.
Ionofil’ in sertleşmesinden sonra, uygulamadan en az 4 - 6 dakika sonra (karıştırma sıcaklığı ve oranına bağlıdır), artık maddeler keskin bir alet ile ortamdan uzaklaştırılabilir ve konturlama yapılabilir (lastik disklerle). Sonra tekrar cila maddesi ile kaplanmalıdır. Cilalamakta en iyi sonuç, dolgunun yapılmasından 24 saat sonra elde edilebilir

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
Bilgilendirme Yazısı