Diş Kliniği Malzemeleri

Günümüzde pek çok diş klinikleri, zorunlu ekipman ve envanterin yanı sıra diş üniteleri ve diğer cihazlar için çeşitli aksesuara ve yedek parçalara ihtiyaç duymaktadır. Diş kliniğinde kullanılacak olan malzemeler; doktorların, asistanların ve hemşirelerin etkili çalışmasına yönelik cihazlar olmaktadır.

 Diş muayenesinde sunulan bakımın güvenliğini ve etkinliğini garanti etmek için mevcut standartlara uygun ekipmanın edinilmesi gerekmektedir. Bir diş muayenehanesi açmak için gerekli olan ekipmanları en uygun ve e kaliteli şekilde satın almak son derece önemli olmaktadır.

 Diş kliniği malzemeleri, diş hekimleri tarafından dişleri temizlemek, dişleri ve diş etlerini incelemek ve diğer diş prosedürlerini gerçekleştirmek için kullanılan bir araçtır. Diş kliniği malzemeleri; her diş hekiminin en önemli çalışma araçlarından olmaktadır. Bu malzemeler diş ünitesi tükürük hokkası, bağlantı kutusu, ayak pedalı, dişçi koltuğu, aspirasyon, kreşuar ve diğer önemli unsurları içeren özel parçalardan meydana gelmektedir. Diş kliniği genelinde olması gereken malzemeler şu şekildedir:

Dişçi koltuğu; hem hasta hem de diş hekimi için diş malzemelerinin en önemli parçalarından biri olmaktadır.

Ayrılabilir tükürük hokkası; kolay temizlik için çıkarılabilir ve hastaların tükürmesi için 90° döndürülebilir.

Beyaz ve sarı ışıklı led ameliyat lambası; ayarlanabilir yüksek aydınlatma sağlayan özelliği ile en etkili malzemelerden biri olmaktadır.

Ayarlanabilir konforlu kafalık; geleneksel düz koltuk başlığına göre daha rahat olmaktadır. Başın sallanmasını önler ve birçok açıdan ayarlanabilir özellikte olmaktadır.

Yıkama ve su temini malzemesi; balgam temizleme sırasında su besleme ağzına sıçrayan suyun neden olduğu çapraz enfeksiyonu önlemek için kullanılmaktadır.

Tüm bunların yanında aletlerin temizlenmesi, sterilize edilmesi, yıkanması için gerekli ürünler. Diş muayenehanesi tasarımı için gerekli cihazlar. Klinik logosunun renk şemasına uygun belirli renkte önlükler. Alet tutucuları, diş üniteleri için yedek parçalar, temizleme filtreleri, ışık modülleri, kablolar ve cihazların bağlanması ve senkronizasyonu için diğer parçalar da en önemli gereçler arasında yer almaktadır.

 Diş Hekimliği Klinik Malzemeleri

 Diş kliniğinin iyi bir donanıma sahip olmasında ve etkili diş tedavilerinin gerçekleştirilebilmesinde diş kliniği malzemeleri temel unsurlardan biridir. Bu konuda uzmanlıklara ve türlere göre sınıflandırılmış çok çeşitli diş ürünleri bulunmaktadır. Klinikte yeterli miktarda diş ekipmanı stokunun bulunması çok önemlidir. Çünkü ürünsüz kalmak, yapılacak tedavinin ertelenmesi anlamına gelmektedir. Tedavileri en iyi şekilde gerçekleştirmek için gerekli birçok unsur bulunmaktadır. Bunlar:

Diş iğneleri ve şırıngalar: diş operasyonlarında kullanılan çeşitli iğneler, şırıngalar bulunmaktadır. Anestezi iğnelerinden, dolum şırıngalarına kadar farklı malzemeler satışa sunulmaktadır.

Diş beyazlatıcılar: diş kliniğinde zaman içerisinde kaybedilen dişlerin rengini geri kazandırmak için kullanılan malzemeler olmaktadır.

Kronlar ve postlar: hasar görmüş dişleri onarmak ya da değiştirmek için kullanılmaktadır.

Diş klinikleri için dezenfektanlar ve temizlik ürünleri: aletlerin ve kliniğin temizliğinde iyi sterilizasyonunu sağlayan ürünler olmaktadır.

Diş frezleri: diş dokusunu kesmek, cilalamak ve çıkarmak için tasarlanmıştır. Farklı yöntemlere bağlı olarak sınıflandırılmaktadır. Dönen aletlere, malzemenin türüne, granülasyonlarına, çaplarına ve şekillerine göre üretimleri yapılmaktadır.

Diş implantları: kayıp bir dişin kökünü yapay olarak değiştirmektedir.

Diş İzlenimi: dişlerin şekillerini negatif biçimde kopyalamakta ve değiştirmektedir. Bu izlenimi yaratmak için çeşitli malzemeler gerekli olmaktadır. Bunlar; mumlar, yapıştırıcılar, silikonlar, alçılar vb. malzemelerden meydana gelmektedir.

Diş Kliniği Açmak İçin Gerekli Malzemeler

 Diş hekimliği bölümünü bitirmiş biri için en önemli nokta açılacak olan diş muayene kliniği olmaktadır. Bu noktada en başta donanım ürünleri yer almaktadır. Yani genel envanterler: koltuk, lambalar, cihazlar en başta alınması gereken malzemeler olmaktadır. Bunun yanında sterilizasyon ekipmanları çok büyük öneme sahip olmaktadır. Diş hekimliği aksesuarları doktorlara çalışmalarında yardımcı olmakta ve hastalara kliniğin kalitesini ve imajını değerlendirme fırsatı vermektedir.

- Dental aletler: diş tedavilerinin gerçekleştirilmesi için gerekli olmaktadır. Bu kategoride aynalar, kelepçeler ve panjurlar gibi aletler yer almaktadır.

- Cerrahi ve ortodonti aletleri: forseps, ekzodonti için kök kaldırıcılar veya kemik törpüleri ve periotomlar gibi intraoral prosedürler için cerrahi aletlere sahip olmak çok önemli olmaktadır. Hasta için tam güvenlik sağlayan tedavi sonrası sünger hemostatikleri de unutmamak gerekmektedir.

- Hasta için hijyen malzemeleri: nem tutucu mendiller, astar malzemeleri, silikon rulolar.

- El aletlerini, dişçilik cihazlarını, tozları, karışımları, protez modellerini saklamak için kutular, kaplar, ambalaj malzemeleri. Fırçalar için standları ve küçük parçaları depolamak için çok katmanlı kaplar.

- Dental profilaksi malzeme ve ekipmanları: ağız hastalıklarının ve ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca kiri ve lekeyi de temizlemektedir. Bu, antiseptikler, beyazlatıcılar, florür splintleri vb. kullanılarak yapılmaktadır.

- Dental radyografi araçları: dentofasiyal malformasyonların tanı ve tedavisinde kullanılmaktadır. Temizlik ekipmanları ve X ışınlarına karşı koruma sağlamaktadır.

- Dental restorasyon ve obturasyon araçları: diş çimentoları, geçici çimentolar, yapıştırıcılar ve diş amalgamları bu malzemeleri kapsamaktadır.

- Üniformalar ve ayakkabılar: rahat ayakkabılardan ve takunyalardan mikrofiber başlıklar ve ceketlere kadar bir klinikte bulunması gereken en uygun tasarımda malzemeler son derece önemli bir detay olmaktadır.

Optimum diş bakımı için temel araçlar da şunlardır:

-Diş aynası

-Diş sondaları

-Diş forsepsleri

-Oral retraktör

-Ağız içi kamera

-Hava-su şırıngası

-Tükürük pompası

-Ultrasonik ölçekleyici

 Tüm bu malzeme çeşitleri en basit ve gündelik olandan en karmaşığa kadar çeşitli diş tedavi gereksinimlerini kapsamaktadır.

 Diş Kliniği Ekipmanları

 Yeni açılan bir diş kliniğinde hastalar, diş ünitesinin fonksiyonlarını bilmeseler bile, diş hekimliği ekipmanlarının bakım ve kalitesini anlamaktadır. Sonuç olarak, diş hekimliği ekipmanları yalnızca mevcut ürünleri geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda hastaların diş bakımı için yeni yollar da yaratmaktadır.

 Dişçi koltuğu önde gelen alet ve teknolojilerle donatılmışsa, hastalara konforlu ve hızlı bir tedavi sunulmaktadır. Bunun yanında bu kaliteli ekipmanlarla, marka itibarı ve müşteri sadakati artırılmaktadır. Diş hekimlerinin hastaların alışık olduğundan tamamen farklı bir deneyim sunması tamamen kaliteli ve farklı malzemeleri kullanması ile başlamaktadır. Bu konuda pek çok farklı malzeme çeşitleri bulunmaktadır.

 - Ortodontik malzeme: ortodontik tedavi çok karmaşıktır ve bunun için ligatür çubukları, seramik diş telleri, metal diş telleri, cerrahi kancalar vb. gibi geniş bir malzeme yelpazesi bulunmaktadır.

 - Tek kullanımlık diş ekipmanları: diş kliniğinde her gün tek kullanımlık ekipmanlar kullanılmaktadır. Bunlar; tükürük aspiratörleri, bardaklar, havlular, eldivenler, maskeler, önlükler, boneler vb. malzemeleri içermektedir. Farklı renklerde ve farklı kumaş veya malzemelerde satışa sunulmaktadır.

 - Endodonti ekipmanları: endodonti, kök kanallarının tedavisinden sorumlu olmaktadır. Bir enfeksiyona maruz kaldığımız zaman dişin pulpasını ortadan kaldırmak ve zaman içinde oluşabilecek sorunları önlemek için endodontik tedavi uygulamak son derece önemli olmaktadır.

 - Diş klinikleri için ofis malzemeleri: kırtasiye ve hijyen malzemeleri en sık kullanılan malzeme ve ürünlerden bazıları olmaktadır.

 Tüm dental tıbbi sarf malzemeler ve küçük dental tıbbi cihazlarda dahil olmak üzere eksiksiz bir tedarik zinciri yelpazesi sunulmaktadır.

 Diş Kliniği Malzemeleri Fiyatları

 Diş kliniği malzeme fiyatları hem çeşit ve özelliklerine hem de markasına bağlı olarak farklı aralıklarda satışa sunulmaktadır. Bu noktada büyük donanıma sahip röntgen cihazları ya da iş alanında kullanılan koltuk ya da led ışık çok daha yüksek fiyatlara sahip olmaktadır. Günlük kullanılıp atılan malzemeler daha uygun fiyatlara satışa sunulmaktadır.

 Genelde kullanılan malzemelerin işlevleri de fiyatları belirlemektedir. Yapılan işlemlere bağlı olarak kullanım dağlanan malzeme fiyatı değişmektedir. Genel olarak bakıldığı zaman diş hekimliği ekipmanın düzgün çalışması için gerekli olan tüm ürünler farklı fiyatlandırmalara tabi olmaktadır. Aynı zamanda fiyat aralıkları ürünlerin kalite ve özelliklerine bağlı olarak da farklılık göstermektedir.

 Standart bir dişçi koltuğunun maliyeti genellikle üst düzey modeller e göre daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Diş sarf malzemeleri ; maske veya koruyucu gözlük gibi kişisel koruyucu ekipmanlar çok daha uygun fiyatlı olmaktadır. Diş frezleri; şırınga ipuçları, dikiş malzemesi; önlük mendilleri de uygun fiyatlı diş malzemeleri arasında yer almaktadır.


 Satılık Diş Klinik Malzemeleri

 Yeni açılacak olan bir dişçi muayenehanesi için mobilyaların elbette mevcut standartlara uygun olması gerekmektedir. Dişçi koltuğu klinik için gerekli olan teknolojik özellikleri taşımak zorundadır. Aynı zamanda lambalar diş hekimliği muayenehaneleri için özel olarak tasarlanmaktadır. Bu konuda halojen veya LED ışığın verimli ve eşit şekilde yansıtılması gerekmektedir. Diş taburesi hem rahat hem de ergonomik olmak zorundadır. Aynı zamanda optimum hareket kabiliyeti ve esneklik sağlamaktadır. Bu bakımdan en temel diş klinik malzemeleri bunlardır. Bunun yanında diş operasyonlarında kullanılacak olan malzemeler;

-Otoklav, hijyen standartları kapsamında asepsi aracı olmayı sürdürmektedir. A sınıfı otoklav iyi bir sterilizasyon performansı sunmaktadır.

-Diş röntgen ekipmanı diş kliniğinde şarttır. Cihaz hastaların diş tedavisinin teşhisini ve takibini yapmaktadır.

-El aletleri, döner aletler ve frezler gibi malzemeler de dişçilik ortamında çeşitli prosedürler için kullanılmaktadır.

Ortodonti ve endodonti tedavilerinde çok farklı aletler kullanılmaktadır. Matkaplar diş hekimlerinin, diş prosedürlerinin çoğunda kullandığı en önemli aletler arasında yer almaktadır. İster elektrikli ister havalı olsun, bu matkaplar diş hekimi tarafından dişleri taşlamak, kesmek, cilalamak ve kalıntıları uzaklaştırmak için kullanılmaktadır.

Tüm bu malzemeler ek olarak, dişleri ve çevresindeki ağız yapılarını incelemek, tedavi etmek, restore etmek ya da çıkarmak için kullanılan pek çok malzeme de bulunmaktadır. Bu bağlamda çok sayıda kaliteli ürünler gereksinim duyulan özellikte satışa sunulmaktadır. Aynı zamanda etkili ölçeklendirme için uygulayıcı, ultrasonik ölçekleyici veya manuel ölçekleyici gibi farklı ölçeklendirme aletleri de kullanılmaktadır.

 Genelde tüm diş aletleri, teşhis ve temizlikten; cerrahi ve onarıcı tedavilere kadar farklı diş prosedürleri için özel aletler olmaktadır. Bu aletler, bir diş hekimi ya da asistanının görevlerini doğru ve verimli bir şekilde yerine getirebilmesi için gerekli olmaktadır. Diş hekimliği muayenehanesine başlamak için gereken ekipmanları edental.com.tr üzerinden satın alabilirsiniz. Modern, verimli ve huzurlu bir diş hekimliği muayenehanesi için en gerekli ve kaliteli ürünler en uygun şekilde satışa sunulmaktadır.