Tüm Kategoriler
Hızlı Erişim

Sepet

Alışveriş sepetiniz boş!

Mail iletisim@edental.com.tr

OpenCart Poco theme
OpenCart Poco theme

Diş Hekimliğinde Kullanılan Alçı Türleri ve Model Dökümü Nasıl Yapılır

eDental - 26 Oct 2024 81 0 yorum
Diş Hekimliğinde Kullanılan Alçı Türleri ve Model Dökümü Nasıl Yapılır

Diş Hekimliğinde Kullanılan Alçı Türleri ve Model Dökümü Nasıl Yapılır?

Diş hekimliği, hastaların ağız ve diş sağlığını koruma ve iyileştirme sürecinde hassas ve detaylı çalışmalar gerektiren bir alandır. Bu süreçte, doğru alçı türlerinin kullanımı ve etkili model döküm tekniklerinin uygulanması büyük önem taşır.Diş hekimliğinde alçı, çeşitli tedavi ve protez çalışmalarında kullanılan önemli bir malzemedir. Alçı, dişlerin ve ağız yapısının ölçü alınması, modellenmesi ve protezlerin üretilmesi gibi birçok aşamada kullanılır.

 

Alçı Türleri Nelerdir?

    Tip 1:  beyaz ölçü alçısı (paris alçısı)
    Tip 2:  beyaz model ve laboratuvar alçısı
    Tip 3 : dental alçı (sert alçı)
    Tip 4 : dayanıklı dental alçı
    Tip 5 : ultra sert alçı

Model Dökümü


Restorasyon bitiminde model elde etmek için tip 4 - 5 alçılar kullanılır. Alçı uygun kıvamda karıştırıldıktan sonra ( karıştırma süresi yaklaşık 20 - 30 saniyedir ) kuru ve temizlenmiş ölçü yüzeyine azar azar vibrasyon yaptırılarak eklenir. Tüm undercutların alçıyla örtüldüğünden emin olunduktan sonra en son alçı biraz daha dökülüp kalınlaştırılır böylece alçının ölçüden ayrılırken kırılması engellenir.

Çalışma süresi bazı faktörlere göre değişebilir.

Sıcak veya soğuk su kullanımı karıştırmanın fazla yapılması tuz eklenmesi gibi durumlarda çalışma süresi genellikle kısalır. Saydığımız durumlardan sadece soğuk su donma süresini uzatır.

Cerestone Sert Alçı Fiyat ve Ürün Bilgisi


Cerestone Sert Alçı Fiyat ve Ürün Bilgisi için bize 0 850 885 00 52 nolu telefon numaramızdan ulaşabilir ya da Whatsapp butonu üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Yorum yaz

Uyarı: Yorum Metni 25 ile 1000 karakter arasında olmalıdır!
Uyarı: Adınız 3 ile 25 karakter arasında olmalıdır!
Uyarı: Geçersiz e-posta kimliği!