Aeratör Sterilizasyonu Nasıl Yapılır?
Diş hekimlerinin her gün her tedavide kullandığı malzemelerden biri aeratördür. Dişi delme, şekil verme ya da oyma alanlarında kullanılmaktadır. Yüksek hızda dönüş gücü sayesinde dişi delme hassasiyeti oluşturmaktadır. Matkap ucu ve frezeleri kullanarak işlem yapılır. Aeratör malzemesi tüm dişlere etki etmektedir. Diş çürüklerinin temizlenmesi, dolgu işlemleri ve kanal tedavilerinde kullanılan bir ekipmandır. Bu malzemenin temizlenmesi ve steril hale getirilmesi de ağız ve diş sağlığı açısından önemlidir. Birden fazla hasta için kullanılan bu cihaz doğru bir şekilde steril edilmelidir.
Enfeksiyon riskine karşı özel diş hekim malzemeleri için tasarlanan dezenfektan ürünler kullanılmaktadır. Bu ürünler sayesinde malzemelerin hem mekanizmaları sorunsuz çalışmakta hem de paslanmadan uzun yıllar boyunca kullanılmaktadır. Her gün özel yağlar ile yağ bakımı sağlanmalıdır. Böylelikle dönme hızında düşme yaşanmadan tedavilerde kullanıma devam etmektedir. Mikromotor dezenfektan suyu ile temizleme işlemi yapılır. Aynı zamanda anguldurva malzemeler ve solüsyonlar aeratör temizliği ve sterilizasyonu için kullanılmaktadır.
Aeratör Malzemelerin Kullanım Yerleri Neresidir?
Aeratör malzemelerin kullanım yerleri diş klinikleri ve özel diş hastaneleridir. Diş hekimi ve diş hekimliği öğrencisi olan her birey ilk olarak bu aracı kullanmayı öğrenmektedir. Diş yüzeyinde delik açma ve oyma teknikleri ile sağlıklı bir tedavi planı hazırlanmaktadır. Aeratör malzemelerinin kullanım ömrü ise yapılan bakıma ve kullanım şekline bağlı değişmektedir. Her birinin kullanım süresi üretimine ve malzeme kalitesine göre farklılık göstermektedir. Uzun yıllar eskimeden kullanılan aeratör cihazlar düzenli hijyen bakımı ve yağlama yapılarak sağlıklı hale getirilmektedir.
Doğru Sterilizasyon İşlemleri Neden Önemlidir?
Doğru sterilizasyon işlemleri için her gün bakım yapılmalıdır. Bu cihazlara yönelik özel üretim hijyenik solüsyonlar hazırlanmaktadır. Tek kullanımlık ve uzun süreli aeratör malzemelerin tamamı için her gün gerekli kontrollerin sağlanması önerilmektedir. Dezenfektan işlevi olan solüsyonlar ile cihazların önceden silinmesi ya da yıkanması gerekir. Aynı zamanda saf su ile temizlikte bakterilerden arındırmaktadır. Araçların her biri içerisinde paslanmaz malzeme bulunmaktadır. Böylelikle mekanizma hijyen aşamasında herhangi bir sorun yaşamamaktadır.
Ağız Bakımı İçin Aeratör Hijyen Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Ağız bakımı için aeratör hijyen bakımlarının her hastadan sonra tekrarlanması gerekir. Aksi takdirde ağız yoluyla bulaşan enfeksiyonlar bir diğer hastaya taşınmaktadır. Her kullanım sonrasında araçlar özel bakım malzemeleri ve hijyenik ürünler ile silinmektedir. Dezenfektan solüsyonları yüksek oranda mikrop kırıcı özelliğe sahiptir. Bir fırça yardımı ile temizleme ve silme işlemleri de yapılmaktadır. % 0,5’lik klor solüsyon kullanılarak yapılan temizlik sayesinde mikrop ve bakteri oluşumu da engellenir. Diş hekimleri bu sayede daha sağlıklı tedaviler yapmaya devam eder.
Yorum yaz